1. Consumul de legume și fructe bogate în Vitamina C
Vitamina C este un nutrient esețial pentru buna funcționare a sistemului imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva virușilor. Pătrunjel, broccoli, ardei, conopidă, roșii dar și citricele, merele, perele, afinele nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră, în funcție de sezon.
2. Atenție la cafea!
Cafeina favorizează deshidratarea și pierderea vitaminelor și a mineralelor din organism. Pentru a reduce efectul nociv al cafelei se recomandă consumul a două pahare mari de apă după fiecare ceașcă de cafea.
3. Cele 30 de minute de sport zilnic
Activitatea fizică moderată, zilnic, ajutp la întărirea sistemului de apărare al organismului. Sportul este recomandat pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular și pentru reducerea stresului. Indiferent de forma pe care o alegeți, de la jogging, înnot, mersul cu bicicleta sau pur și simplu câteva exerciții zilnice vă pot ajuta.
4. O igienă corespunzătoare
Spălatul frecvent pe mâini cu apă caldă și săpun este probabil cel mai banal și totuși printre cele mai utile sfaturi pe care vi le putem oferi. Operațiunea ar trebui să dureze minim 20 de secunde și să acordăm atenție sporită zonelor dintre degete și unghiilor. Alege un produs cât mai natural și evită săpunurile antibacteriene întrucât nu au nici un efect asupra microbilor și sunt și dăunătoare mediului.
5. Somnul de frumusețe, o necesitate
Frumusețea este în primul rând sănătate așa că odihniți-vă destul. Un organism odihnit este un organism rezistent. Între 6 și 8 ore de somn zilnic vor fi suficiente ca organismul nostru să funcționeze cu toate pânzele sus.